De geschiedenis van T-shirts

 Wit t shirt kind

Een T-shirt heeft de overgang gemaakt van louter onderkleding naar bovenkleding. Aangezien de Amerikaanse volwassen mannen een meer welgevormd postuur hebben dan hun Europese tegenhangers, heeft het T-shirt een meer esthetische waarde gekregen. Van hip tot cool, van sportief tot geraffineerd, er is nu een T-shirt voor elke gelegenheid. De T is een icoon van stijl geworden.

Canvas en nylon zijn de meest gebruikte materialen bij het maken van T-shirts. partner nylon en polyester worden gebruikt bij het maken van de meer populaire designer T-shirts. Een zachter katoen alternatief heet Eco, dat culotte gebruikt, een nieuwe synthetische vezel, commercieel geproduceerd. OrganicGo is een ander synthetisch alternatief.

Een T-shirt heeft twee functies: het geeft steun aan het atletische lichaam, en fungeert ook als bovenkleding door het lichaam te beschermen tegen de elementen. Sporters verkiezen katoenen T-shirts, omdat ze niet alleen koel zijn, maar ook zacht, en het katoen houdt het lichaam koel. Tegenwoordig zijn de meeste T-shirts gemaakt van een mengsel van katoen en polyester, maar dit is meestal alleen verkrijgbaar bij de duurdere merknamen.

Een T-shirt bestaat uit drie lagen. De eerste is het breisel, vaak dik, dat helpt om de vorm van het shirt te creëren. De tweede is de piqué, die in de stof wordt gestanst. De derde, en de belangrijkste, wordt op het breisel genaaid. Een extra attractie is een aparte binnenzool die de voeten dempt. Dit wordt een glans genoemd, en is bedoeld om het uiterlijk te verbeteren en de lijn van de borst en de schouders te benadrukken.

In de geschiedenis waren er andere toepassingen voor T-shirts. Deze werden gebruikt om het naakte lichaam te bedekken in176 AD, maar dit werd opgeheven door de stof te vulkaniseren. Chanel garandeerde dat het ontwerp zowel mannen als vrouwen zou aanspreken, en zij begon het ontwerp al snel als een modeartikel op de markt te brengen.

Vandaag worden T-shirts praktisch beschouwd als bedrijfskleding. Zij maken deel uit van het uniform van de arbeider. De levendige kleuren en dwingende beelden van landen zoals China, India en Brazilië inspireren de loyaliteit van de werkkrachten.

Op een bepaalde dag begonnen de telefoons te rinkelen. De imitators werden voor de gek gehouden en dachten dat ze ingesneeuwd waren en werden gesloten. De arbeiders kregen in plaats daarvan de maar al te echt lijkende knopen die ze nodig hadden om unica te claimen. De imitatiekledingindustrie explodeerde en de kosten van de namaakartikelen daalden tot onder die van de echte, zodat bedrijven goedkoop konden bestellen.

Opgeblazen van zelfvertrouwen en de lucht van avontuur begonnen de mannen het stijlvolle potentieel te dragen, maar aan het eind van de dag wilde het personeel het “immodium” niet meer. Vol zelfvertrouwen begonnen de mannen op het hoofdkwartier zich af te vragen of er een manier was om met hun nieuwe zelf te pronken. De fantasie begon te stromen, en een nieuw uniform was geboren.

Een militaire waarneembaarheid, ingebouwd in de nieuwe uniformen, maakte een gemakkelijke identificatie van de soldaat mogelijk. Wanneer een soldaat van dichtbij werd benaderd, kon hij hem gemakkelijk van honderden kilometers afstand herkennen.

Lees meer

Wit T-shirt kind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.