Wat zijn de verschillende soorten steen?

Edelsteen geboortemaand

Een steen is een chemische combinatie van zuurstof en een zuurstofhoudend mineraal dat licht is, passend bij de kleur van de steen.

Er bestaat een systeem van kleurencirkels in stenen. De plaats van het kleurenwiel wordt meestal bepaald door de kristalstructuur van de steen. Een ruwe steen kan gevormd worden door er water op te blazen. Als het blazen te krachtig is dan zal de steen dat ook zijn. Ook als de steen te glad is, zal hij niet veel kleur afgeven. De kleur van de steen wordt dus bepaald door de structuur van de steen en het polijsten van de steen.

Elke tint van de steen wordt geassocieerd met specifieke kenmerken. Tinten in een steen verwijzen naar de verschillende soorten licht die door het afzonderlijke mineraal kunnen worden geproduceerd. Tinten in edelstenen verwijzen naar de verschillende pigmenten die door het individuele mineraal kunnen worden geproduceerd. Pigmenten behoren tot de steen. Hoewel pigmenten de bestanddelen van kleur zijn, zijn de tinten afhankelijk van de pigmenten. Rhodium, bijvoorbeeld, is een kleurloze damessteen die toevallig sterk gepigmenteerd is. Aan de andere kant is beryl een zeer dichte steen die bijna doorschijnend is. Het is een van de mooiste stenen ter wereld.

Er zijn een groot aantal kleurvariëteiten in stenen. Je vindt leisteengrijs, opaalwit, smaragdgroen, diamantgeel, en de zeer transparante saffier. Edelstenen zijn dus niet altijd de traditionele saffieren. Niet alle saffieren zijn edelstenen; niet alle stenen zijn edelstenen. Er zijn variëteiten van levendige en normale stenen. Dus zijn edelsteenkundigen in staat om de edelsteen te bepalen door de beweging in de steen.

In de loop van het verleden is het woord “edelsteen” afgeleid van het Griekse gemô, dat steen betekent. In de oudheid hadden ze een sociale betekenis. Mensen waren verantwoordelijk voor het graven ernaar in hun vrije tijd. Zij brachten hun tijd weg van huis en familie door met het omgaan met de moeilijkheden van het leven in die harde en troosteloze tijden. De jacht op stenen is eigenlijk vergelijkbaar met het zich voorbereiden op een leven lang in de wildernis. Gemologen menen dat zij hun naam ontleenden aan het Griekse geminô, gemra, dat steen betekent.

Een andere term die vaak gebruikt wordt in de edelstenenwereld is “cabochon” en dit is eigenlijk een Frans woord, maar het is afgeleid van het Spaanse woord “cabonita”, afkomstig van het Latijnse woord cagona, een steen. In feite zijn er verschillende variëteiten van deze edelsteen, waaronder lapidaire steen, jadeiet, en de halfedelsteen pelatiet. Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en Agra is de beroemde hoofdstad. De meeste robijnen worden in Jaipur gevonden. De grootste stad van de Robijnen is Jodhpur die ook wel de Roze Stad wordt genoemd. Er zijn veel bazaars en winkelstraten in deze stad die in goud zijn gedompeld. Het merendeel van de robijnen zijn eigenlijk halfedelstenen. U vindt ook verschillende edelsteenwinkels in Bikaner die tassen en sieraden maken met verschillende stenen zoals robijnen, saffieren, en zorg er ook voor dat u edelsteenartikelen koopt die duizenden dollars waard zijn. Koop wat goedkope maar kwalitatief goede spullen om uzelf een nieuwe waardering voor ruwe steen te geven.

Er bestaan ook enkele misvattingen over wat een ruwe steen is. Ruwe stenen bestaan niet uit koolstof en hebben ook geen glanzende glans. Een ruwe steen is duurzaam en hardwerkend. Ze worden gevormd door labiel vulkanisch glas dat smelt en dan afkoelt. Het glas dat in de stenen wordt gebruikt is bederfelijk en duur. Om een steen uit glas te vormen, moet het eerst een warmtebehandeling ondergaan. Daarna koelt het langzamer af en vormt het duurzamer gekleurd glas. De steen wordt dan gladgeblazen met putjes. Deze stenen zijn niet zo taai en duurzaam als die van synthetische materialen, maar ze zijn veel lichter en betaalbaarder.

De eerste synthetische kleuring van de stenen was hexamine. Hexamine en zijn producten veroorzaken bij sommige mensen oogirritatie, huidirritatie, maagirritatie, huiduitslag en slapeloosheid. Hoewel hexamine levensgevaarlijk is en alle synthetische kleurstoffen giftig zijn, is het risico om deze aandoeningen te krijgen uiterst gering. Als u lijdt aan een van deze allergieën, kunt u er zeker van zijn dat een synthetische glasvezelkleuring geen geschikt alternatief is.

Er zijn veel natuurlijke insectenwerende middelen die gemaakt zijn van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Veel van deze producten zijn samengesteld met het doel om niet alleen muggen af te weren, maar om te voorkomen dat bijtende insecten hun gastheer bijten. Bijtende insecten horen in geen geval buiten te komen, maar bijten is iets wat de mens al doet sinds

Lees meer

Juwelier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.